Modem Huawei - często się rozłącza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tanriv
    Classic
    • 2012
    • 24

to co się orientuje to jest bardzo dobra firma na końcu ulicy Glinki ale nazwy nie pamiętam firmy
  • krzysiek13
    L&K
    • 2010
    • 1155

Mam problem z modemem Huawei E630. Różnie, od kilku minut do nawet godziny pracy rozłącza się, po czym za chwilę wszystko jest ok i łączę się. Soft w modemie oraz sterownik wgrany najświeższy. Czy ktoś wie w czym może tkwić problem? Jak na złość problem nasilił się po sprzedaniu nowego, który dostałem za złotówkę :evil: Poza tymi objawami internet działa bez zarzutu.

[ Dodano: Pią 25 Lut, 11 21:47 ]
    Dodam jeszcze, że jeśli nic nie ściągam, otwieram itd. przez jakiś czas to jest pewne, że się rozłączy. Gdy zostawię coś do ściągania na noc zazwyczaj rano wciąż jest połączony.
    Octavia

Komentarz

• Hunter
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1655

z tego co się orientuję to modemy Huawei często tak mają. Mnie też czasami rozłącza, ale nie jest aż tak jak u Ciebie. Teraz to max raz na dzień. Może Cię rozłącza, bo wypadasz poza zasięg - wiem, że mieszkasz w mieście, ale to też się zdarza. Na Mokotowie w Warszawie na mieszkaniu nie miałem zasięgu w Orange - tylko gdzieś w kątach pokoju można było zadzwonić. Z kolei na Woli w firmie nie było zasięgu Plusa :lol: A firma miała właśnie z Plusa telefony
      ...nie ma to jak Octavia :drive:
      >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• vince123
        Elegance
        • 2009
        • 923

k085, mialem to samo,ale zdarzalo sie raz na jakis czas... ale olalem ta sprawe..
        sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
        nadkole nowe LP
        kontakt PW

Komentarz

• Sebastian
          Rider
          • 2004
          • 412

Jakiś tydzień temu miałem to samo, tyle że mój model to E122 podłączony do routera edi-max, rozłączał mi się co 10 min. dałem na wsztrzymanie, pojechałem z rodzinką na ferie i teraz działa. Cudowne uzdrowienie.
          RS BLUE

Komentarz

• tom2212
            RS
            • 2008
            • 3892

k085, sprawdź w ustawieniach programu obsługującego ten modem - może tam coś jest namieszane a jak nic nie da zmiana ustawień to wywal stery i zainstaluj starsze

Komentarz

• krzysiek13
              L&K
              • 2010
              • 1155

Dziękuję za odpowiedzi
              Będę przestawiał zewnętrzną antenę w różne miejsca, jak nie będzie poprawy poszukam starszych sterowników
              Octavia

Komentarz

Pracuję...